WSBF: ‘8 Friese titels in eigen huis’

0
1653
wsbf titels

SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag werden de Friese Kampioenschappen groepsspringen ABC-nivo gehouden in de Surventohal te Surhuisterveen. Het jeugd- en junioren team C moesten vanwege de promotieregeling voor het eerst aantreden in deze lijn. Ze wisten zich goed staande te houden tegen teams met meer springervaring en wisten twee Friese titels in de wacht te slepen. Ook op de trampoline/pegasus bleven ze de concurrentie voor en mochten hier het hoogste podium betreden tijdens de prijsuitreiking. Het junioren B team wist op alle vier onderdelen waar B lijn werd gesprongen ruimschoots de Friese titels in de wacht te slepen. In de A lijn zijn de eisen en opbouw van de sprongen veel complexer dan bij de overige nivo’s. Vanwege het strak en bijna foutloos uitvoeren van de sprongen behaalde het team op dit onderdeel met een puntentotaal van 26.900 ruimverdiend het goud en tevens de hoogste dagscore.