Bert Swart blijft in Zuidhorn

0
217
Zuidhorn herbenoeming Swart

ZUIDHORN – Burgemeester Bert Swart mag tot aan de herindeling van het Westerkwartier burgemeester van Zuidhorn blijven. De gemeenteraad was unaniem in haar oordeel over de burgemeester die volgens hun prima functioneert. Bert Swart kwam vijfenhalf jaar geleden naar Zuidhorn, nadat hij eerder burgemeester was van Schiermonnikoog en wethouder namens het CDA in de gemeente Winsum. Er ligt inmiddels een positief advies van de raad bij Commissaris van de Koning René Paas. Uiteindelijk zal de koning voor 1 april een besluit moeten nemen, waarna Bert Swart tijdens de raadsvergadering van 3 april komend jaar herbenoemd wordt als burgemeester van de gemeente Zuidhorn voor de periode tot 2019. Bert Swart is zelf verheugd over zijn herbenoeming: “Dit geeft een goed gevoel”, gaf de burgemeester aan. “En wat gaat de tijd snel. Het was vijfenhalf jaar geleden wel even wennen. Tijdens mijn eerste debat struikelde ik bijna over de huisnummering.” Toenmalig PvdA-raadslid Minko Jansma draaide de duimschroeven flink aan bij de toen nog nieuwe burgemeester. “Als postbode had Minko natuurlijk veel meer kennis van zaken”, lacht Swart nu. “Het waren bijna zes mooie dagen geworden.” Ook voor de buitenwacht is de herbenoeming van Swart geen verrassing. Bert Swart wordt alom beschouwd als een uitstekend bestuurder met een prettige persoonlijkheid, charisma en gevoel voor humor.