Lutjegast toneel van ‘Dag van het Dorpshuis’

0
110
Lutjegast Dorpshuis

LUTJEGAST – Vorige week stond de tweede editie van de ‘Dag van het Dorpshuis’ op het programma, dat dit keer plaatvond in Lutjegast. Groninger Dorpen organiseerde de dag in dorpshuis Kompas. Dorps- en buurthuizen zijn als ontmoetingsplek van groot belang voor de leefbaarheid, volgens Groninger Dorpen.
“De functie van een dorps- en buurthuis als louter onderdak voor het verenigingsleven is inmiddels achterhaald. Steeds meer dorps- en buurthuizen weten met succes nieuwe functies en activiteiten te vinden waardoor het bestaansrecht van het dorpshuis weer een geheel nieuwe invulling krijgt. Deze dorpshuizen hebben zich ontwikkeld van onderdak naar burgerkrachtcentrale.” Tijdens de Dag van het Dorpshuis werden mooie voorbeelden uit de praktijk gepresenteerd, waaronder een praktijkgeval uit Aduard. Het muzikale vertier kwam voor rekening van de bekende Groninger zanger Bert Hadders.