Inschrijvingen tweede editie LEGiO-run geopend

0
137
Grootegast Legiorun organisatie

GROOTEGAST – De voorbereidingen voor de tweede editie van de LEGiO-run zijn inmiddels afgetrapt. En dat moet ook, want de ambitie van het nieuwe zevenkoppige organisatieteam is groot. Er wordt alles op alles gezet om deze editie nog leuker en groter te maken dan de succesvolle run van vorig jaar. Net als de voorgaande editie maakt de LEGiO-run onderdeel uit van het Loopcircuit Noord-Nederland. Van de drie routes; 5 kilometer, 10 kilometer en de Funrun van 600 meter is de 10 kilometer de wedstrijdloop. Het Loopcircuit Noord-Nederland staat voor kwaliteit en de organisatie hoopt dat wedstrijdlopers het parcoursrecord van Ben Stellingwerf (32:29) en Bertha Bruggenkamp (41:13) gaan aanvallen en allicht verbeteren. Het thema LEGO zal in 2017 nog meer zichtbaar zijn. Grootegast heeft een speciale band met LEGO. Van 1963 tot 1998 was LEGO Nederland gevestigd aan de Legolaan in Grootegast. In dit pand zit nu het LEGiO-museum en daar loopt de route uiteraard langs. Donderdag 1 december 2016 gaan de inschrijvingen open voor de tweede editie. Vrig jaar deden er precies 600 lopers mee, “en dat moeten er dit jaar natuurlijk meer worden”, vindt Frony Babois. Onder de vroege inschrijvers worden vijf keer 2 vrijkaarten voor een wedstrijd van FC Groningen verloot. Inschrijven kan via www.legiorun.nl. Door in te schrijven steunt u direct een goed doel. Van het inschrijf- en sponsorgeld wordt namelijk 10% gedoneerd aan het Beatrix Kinderziekenhuis en de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis Groningen.