Laatste boom aan Het Noorderlicht geplant

0
150
Zuidhorn Boom planten

ZUIDHORN – De laatste boom aan Het Noorderlicht in de Oostergast staat. Afgelopen donderdag plantten de wethouders Henk Bakker en Fred Stol gezamenlijk de laatste van de 72 bomen. Het Noorderlicht moet een echte laan worden met verschillende soorten bomen die tezamen een kleurrijk geheel moeten vormen in zowel het voor- als het najaar.

Wethouder Fred Stol: “Met de aanplant van de kleurrijke bomen benadrukken wij de kleurrijke balans in de wijk. Er is een ruime verdeling van groen (gras, bomen), blauw (water), grijs (wegen) en rood (huizen). Dit wordt door vele potentiële bewoners gewaardeerd en we zien dit terug in de succesvolle huizenverkoop in de Oostergast.” De verschillende kleuren passen goed bij de naam van de straat, daar het natuurverschijnsel noorderlicht ook vele kleurschakeringen kent. “Groen in de straat is goed voor de leefbaarheid, het milieu en de gezondheid. Daarom vinden wij dat als gemeente Zuidhorn zo belangrijk”, wist wethouder Henk Bakker te melden naaar aanleiding van het planten van de laatste boom.