Oliebollen voor Serious Request bij Tuincentrum Frank Meester

0
234
Noordhorn SR Frank Meester

NOORDHORN – Het kerstgevoel is al een tijdje aanwezig bij Tuincentrum Frank Meester in Noordhorn. De zaak ademt één en al kerst uit. Wie zo vlak na het vertrek van Sinterklaas nog niet in de stemming is, wordt dat vanzelf na een bezoekje aan het Noordhorner tuincentrum. Zeker in het weekend van vrijdag 9 december en zaterdag 10 december. Onmisbaar bij het kerstgevoel is natuurlijk ook de kerstgedachte. Het geven om de medemens. Ook dat draagt Frank Meester uit. Net als vorig jaar komt de opbrengst van de oliebollenverkoop ten goede aan Serious Request Zuidhorn.
“De oliebollen vormen al jarenlang een vast onderdeel van ons speciale kerstweekend”, vertelt Frank Meester. “Dus ook dit jaar zijn de oliebollen weer van de partij. Eerder werden deze gebakken door Bakkerij Smit uit Kommerzijl, maar zij kregen het te druk. Wij wilden de oliebollen echter niet verloren laten gaan. Toen Serious Request dus aanbood om het bakken voor hun rekening te nemen was dat een win-win situatie.” Frank is blij dat er in zijn zaak nog altijd oliebollen gebakken worden tijdens de feestelijkheden, “en wat is er nu mooier dan dat daar ook een goed doel aan hangt”, vindt de ondernemer. “Bakkerij Smit stelt nog altijd het beslag en de bakoven beschikbaar, Serious Request regelt de oliebollenbakkers en wij hopelijk het publiek”, lacht Frank. “De opbrengst gaat naar het goede doel van Serious Request Zuidhorn. We hopen dus dat er veel oliebollen verkocht gaan worden.” Dat lijkt overigens helemaal goed te gaan komen. Vorig jaar was de oliebollenactie een enorm succes en vonden de lekkernijen gretig aftrek in het tuincentrum. Naast heerlijke oliebollen en de prachtige kerstartikelen, -bomen en –attributen is er overigens nog veel meer te beleven bij Tuincentrum Frank Meester. “Vrijdagavond treden de slagwerkkunstenaars van Procussion uit Grijpskerk op”, weet Frank te melden. De band maakte vorig jaar indruk met hun optreden tijdens Serious Request Zuidhorn 2015 en staan ook dit jaar op het podium in het Johan Smitpark. “Maar eerst komen ze dus naar ons tuincentrum”, vertelt hij trots. “Daarnaast komt Harriët van der Vegt met heerlijke streekproducten uit het gevangenisdorp Veenhuizen die zij normaliter via haar website Koloniesjop aanbied. Bij Haarfratsen en Esthetica krijgt u allemaal tips om er fantastisch uit te zien met de kerstdagen. Mate Masi uit Grijpskerk laat heerlijke producten proeven en ook Atelier Glas en de Wereldwinkel zijn van de partij. Natuurlijk wordt deze avond extra feestelijk met de gratis thee, koffie, chocolademelk en glühwein.” Dat allemaal op de vrijdag. Op zaterdag opent het tuincentrum aan de Handelsweg 6 om 8.00 uur haar deuren en liggen de oliebollen vanaf 10.00 uur klaar voor de lekkere happers. “Tevens hebben wij zaterdag vanaf 10.00 uur een springkussen voor de kinderen staan”, aldus Frank. “Zo kunnen de ouders lekker genieten van al het moois én lekkers in het tuincentrum, terwijl de kinderen zich opperbest vermaken.” Kom vrijdag 9 december en zaterdag 10 december dus zeker een bezoekje brengen aan Tuincentrum Frank Meester en vergeet daarbij ook zeker niet de lekkere oliebollen voor Serious Request Zuidhorn mee te nemen.

Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de strijd tegen longontsteking. Het doel dat de ‘grote broer’ op 3FM heeft uitgekozen en in Zuidhorn van harte wordt ondersteund. Longontsteking is de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Per jaar sterven er 900.000 kinderen aan een longontsteking, dat zijn er 2.500 per dag. Meer dan hiv, aids, malaria en de mazelen gezamenlijk aan slachtoffers maken. Heb jij ook een leuk initiatief om geld in te zamelen, een loopgroep voor de 24-uur estafette of een ander geniaal idee? Aarzel dan niet en geef jouw idee door via seriousrequestzuidhorn@gmail.com.