De fundering onder Serious Request Zuidhorn is goed

0
912
BB Buys SR15

ZUIDHORN – Serious Request is inmiddels toe aan de vierde editie en lijkt elk jaar een stukje groter te groeien. Meer en meer wordt het goede doelenevenement uitgebouwd tot iets unieks voor de hele regio. Toch heeft het heel wat voeten in aarde gehad om zover te komen. “De eerste opzet. De allereerste keer dat er iets vanuit het niets opgebouwd moest worden bleek een grote opgave”, vertelt Bart Brandts Buys, combinatiefunctionaris van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn.

Gelukkig wisten de leden van het eerste uur de weg naar de SWgZ te vinden en schakelden de expertise van de stichting in. “Wij hebben de organisatie vanuit de SWgZ de juiste handvaten kunnen bieden”, aldus Bart. “Er stond al een zeer gemotiveerde groep die net dat kleine zetje in de goede richting nodig had.” Samen hebben de beide organisatie de schouders eronder gezet en iets moois neergezet dat jaarlijks groter en omvangrijker wordt. “Zelf ben ik er langzaam vanaf gedreven”, stelt Bart vast. “Ik doe nog wel wat op PR-gebied en bemoei me links en rechts met wat zaken, maar de organisatie ligt verder 100 procent bij de werkgroep zelf.” Met de zaken ‘links en rechts’ bedoeld Bart Brandts Buys het leggen van meer verbindingen. “In het Johan Smitpark ligt de basis”, vervolgt Bart zijn verhaal. “Alles is daar aanwezig. Waarom zouden we er dan niet met z’n allen volop gebruik van maken? Het is begonnen met de loopestafette, maar er kan ook best een avondetappe bij georganiseerd worden. Als er groepen of individuen zijn die iets leuks op kunnen en willen zetten, dan hebben wij de voorwaarden al gecreëerd. Ik kijk dus waar en wie er nog iets wil organiseren voor het goede doel en probeer dat er vervolgens bij in te krijgen.” Samen tot grootse dingen komen, zoals Bart het noemt, met de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn als fundament waar altijd op teruggevallen kan worden. “Serious Request is in Zuidhorn verworden tot een geweldig evenement. Het is fantastisch om te zien dat het elk jaar weer lukt en de olievlek zelfs steeds groter wordt. De SWgZ is trots op deze club mensen.”