Burgemeestersafspraak geldt ook voor Van der Tuuk

0
123
MMH -Ard van der Tuuk

GROOTEGAST – Ard van der Tuuk, de kersverse burgemeester van Grootegast, heeft zich geconformeerd aan de afspraken die de vier burgemeesters van het Westerkwartier hebben gemaakt toen duidelijk werd dat Zuidhorn, Grootegast, Leek en Marum samen één gemeente zouden vormen. Dit houdt in dat Ard van der Tuuk niet meedingt naar de vacante positie van burgemeester van de gemeente Westerkwartier. “Die afspraak werd destijds gemaakt om iedere vorm van schijn te voorkomen”, vertelt Van der Tuuk. “Je wilt niemand het idee geven dat één gemeente bevoordeeld wordt.” Burgemeester Berend Hoekstra van Leek onderschrijft dit. “Er is een risico dat mensen binnen de nieuwe gemeente je gaan zien als ‘die oude burgemeester van… ‘. Dat moet je vermijden.” Alhoewel de afspraak gemaakt is met wijlen burgemeester Kor Dijkstra, heeft Ard van der Tuuk aangegeven zich aan deze afspraak te willen houden. Jammer vindt de Grootegaster burgemeester het overigens wel, “want het Westerkwartier wordt een mooie gemeente.”