DE WEEK die komt

0
306
DeWeekDieKomt

Er is de komende week veel te beleven in Streek. Meer dan we in de krant konden plaatsen. Bij deze dus de volledige lijst met activiteiten voor komende week.

 

STAMPPOTBUFFET – In het Lauwerscollege te Buitenpost wordt dinsdag 13 december een stamppotbuffet te houden voor International Justice Mission. Aanvang: 18.00 uur. Prijs: 5 euro p.p. (Kinderen tot 12 jaar 2,50 euro).

KERST – Donderdag 15 december: Gezamenlijke kerstviering in de Doopsgez. kerk, Julianalaan. Dit wordt verzorgd door de Doopsgez. Zusterkring. 14:30 uur, 5 euro.

KERSTCONCERT – De gospelkoren Exaltation (Haren/Hoogkerk) en Rejoice (Zuidhorn) vieren met een kerstconcert op zaterdag 17 december 2016 de kerstdagen. Het concert begint om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4 in Haren. De entree is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.

ADVENT BLESSING – Donderdagavond 15 december houdt koor Sjema uit Enumatil om 20.00 uur een “Advent Blessing” in de Liudgerkerk aan de Zandumerweg in Niekerk. Kaarten kosten 6 euro inclusief consumptie, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

YOGALES – In de kerk van Leegkerk wordt donderdag 15 december een yogales gegeven door decente Esther Gerringa. Aanvang: 20.00 uur. Kosten: 19,50 euro (incl. presentje). Opgave: info@tadelungt.nl

SPORTIEF DAGJE UIT – Een gezellig en sportief dagje uit na kerst? Dat kan op 28 december in Sportcentrum Eekeburen. Leuke activiteiten en een gezellige lunch zorgen voor een leuk dagje uit na kerst. Kosten: 7,50 euro. Tijd: 9.30 – 14.00 uur. Opgave: sportcentrumeekeburen@home.nl.

KERSTFAIR – De jaarlijkse kerstfair in Zuidhorn is dit jaar op vrijdag 16 december van 15.00-21.00 uur in de Hoofdstraat te Zuidhorn.

KERSTMARKT – Vrijdag 16 december wordt er een kerstmarkt georganiseerd in Zonnehuis De Marne te Leens. De markt is van 14.30 tot 17.00 uur.

SAMEN AAN TAFEL – Vrijdag 16 december nodigt Samen Aan Tafel Zuidhorn een ieder uit voor haar inmiddels traditionele Kerstmaaltijd in De Eetkamer van Oranje in Het Zonnehuis. Aanvang: 18.00 uur. Opgave dinsdag 13 december bij Alie Westra via 0594-503808.

KERSTMAALTIJD – Vrijdag 16 december nodigt Samen Aan Tafel Zuidhorn een ieder uit voor haar inmiddels traditionele Kerstmaaltijd in De Eetkamer van Oranje in Het Zonnehuis. Aanvang: 18.00 uur. Eigen bijdrage: 6 euro (vrijwillige bijdrage voor minder draagkrachtigen). Opgave noodzakelijk op maandag 12 december of dinsdag 13 december (20.00 – 21.00 uur) bij Alie Westra op tel.: 0594 – 503808.

CONCERT – Op vrijdagmiddag 16 december geven 20 muzikale talenten in de leeftijd van 5 tot 16 jaar een concert op het Dorpsplein van het Zonnehuis in Zuidhorn. Aanvang: 16.00 uur. Toegang gratis.

SNERTDAMTOERNOOI – Op zaterdag 17 december organiseert de Nieuwe Noorder Dambond (NNDB) haar traditionele “snertdamtoernooi” weer in dorpshuis “De Schans” te Munnekezijl.  Het toernooi begint 10.00 uur. Aanmelden voor deze gezellige dag kan tot donderdag 15 december via de mail van de NNDB  jpaauw25@freeler.nl

KERSTROUTE – Op zaterdag 17 december van 16.00 tot 20.00 uur wordt voor de elfde keer in Ulrum de sfeervolle kerst/winter route gehouden. Op de route kunnen de kinderen een Rebus oplossen.  Deze is af te halen op Leensterweg 3. En in te leveren op Trekweg 13

KERSTCONCERT – Op zaterdagavond 17 dec. zal gospelgroep ‘Lifenote’ een avondvullend concert geven in het Lichtbaken aan de Marconistraat 5 te  Buitenpost. Aanvang 19.30 uur. Koffie en thee zijn gratis, evenals de toegang. Wel wordt er een collecte gehouden.

WANDELEXCURSIE – Op zaterdag 17 december organiseert Het Groninger Landschap deel vier van de seinzoenswende wandeling van 2016. De wandeling van 20 kilometer start aan de Molenweg 4 te Walfhuizen. Tijd: 9.00 – 16.30 uur. Deelname is gratis.

KERSTCONCERT – Fanfare Joost Wiersma houdt op zaterdag 17 december 2016 haar kerstconcert in het Barontheater te Opende. Reserveren via: Reservering@barontheater.nl. Aanvang:20.00uur.

STREEKPRODUCTENMARKT
– Zaterdag 17 december, van 10 tot 16 uur, wordt er weer een heerlijke eerlijke streekproductenmarkt gehouden op Landgoed Verhildersum te Leens en deze keer in kerstsfeer.

KERSTCONCERT – Vrouwenkoor ‘Noaten op ‘e Sang’ uit Surhuisterveen geeft zaterdag 17 december een kerstconcert in kerkgebouw De Regenboog aan de Dellen 48 te Surhuisterveen. Aanvang: 16.30 uur.

KERSTORATORIUM – Zondagmiddag 18 december wordt in De Flambou, Groningerstraat 40 te Surhuisterveen door de Cantorij van de PKN-gemeente Surhuisterveen-Boelenslaan en het Regenboogkoor van de CGKV te Surhuisterveen gezamenlijk een kerstoratorium gezongen. Aanvang: 14.00 uur.

KERSTCONCERT – Op zondagavond 18 december -aanvang 19.30 uur- is er een kerstconcert in De Flambou, Groningerstraat 40 te Surhuisterveen. Een unieke samenwerking tussen de Nederlandse aanbiddingsband LEV en Kees Kraayenoord. Toegangskaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.bandlev.nl

KERSTCONCERT – CMV Beatrix en Fries Mannenensemble geven op zondagavond 18 december om 20.00 uur in kerkgebouw de Haven te Doezum een kerstconcert. Kom in de sfeer van kerst, geniet van prachtige zang en muziek. Ook is er volop gelegenheid voor samenzangliederen.

KERSTSAMENZANGAVOND – Zondagavond 18 december organiseert Gemengd koor Exultate Deo een Kerstsamenzangavond in de Morgenster. Het thema van deze avond is Wijs mij de weg. Aanvang 19.45 uur op Weegbree 9 in Grootegast.

KERSTCONCERT – Brassband Concordia geeft zondag 18 december vanaf 19.30 uur haar kerstconcert in de Mariakerk te Buitenpost. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.

KERSTVOLKSZANG – Zondag 18 december wordt er een kerstvolkszang gehouden in de Goede Herder kerk in Grootegast. Het slagwerkensemble en het houtblaasensemble van Woudklank zullen een aantal kerststukken laten horen.

CHRISTMAS CAROL AVOND – Zondag 18 december a.s. vindt weer de traditionele Christmas-Carol-avond plaats in de Dorpskerk van Zuidhorn. Aanvang: 19.30 uur. Toegang: Gratis, wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

KERSTCONCERT – De muzikanten van de Oldehovekapel verzorgen op zondag 18 december een kerstconcert in MFC Ons Huis te Sint Annaparochie. Aanvang: 15.00 uur. Entree: 7,50 p.p.

VOLKSKERSTZANG – Op zondag 18 december organiseert de Protestantse Gemeente Zoutkamp een Volkskerstzang in de Nieuwe Kerk te Zoutkamp. De Volkskerstzang begint om 16.00 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten.

KLIEDERKERK – Op zondag 18 december organiseert de Doopsgezinde Gemeente Buitenpost voor het eerst een Kliederkerk, genaamd ‘Grieme & Piele & Diele’. Op deze middag staan creativiteit, gastvrijheid en ontmoeting centraal. Je hoeft je niet op te geven en toegang is gratis. Locatie: Doopsgezinde kerk, Julianalaan 12A, Buitenpost.

ZONDAGMIDDAGCAFE – Zondag 18 december vindt in het dorpshuis van Pieterburen de laatste editie van het Zondagmiddagcafé van 2016 plaats. Locatie: Dorpshuis, Hoofdstraat 105 te Pieterburen. Aanvang 15.00 uur. Entree: gratis.

KERSTVIERING – Passage afdeling Zuidhorn organiseert een Kerstviering op maandag 19 december. Vanaf 19.45 uur zijn leden en gasten welkom in ‘De Gasthorn’ aan de Gast 58a te Zuidhorn.

KERSTCONCERT – Klarinetleerlingen van Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast geven op dinsdag 20 december gezamenlijk een sfeervol kerstconcert in de Liudgerkerk in Niekerk. Aanvang: 19.30 uur. Toegang: Gratis.