‘Parel van Zuidhorn’ Kinderspelweek valt in de prijzen

0
130
swgz

ZUIDHORN – De organisatie van de kinderspelweek in Zuidhorn heeft maandag de Provinciale Vrijwilligersprijs 2016 in de wacht gesleept. De organisatie werd geroemd om de hechte samenwerking tussen vrijwilligers, afgestudeerde pedagogen en puberende jongeren die elk jaar weer een knalweek vol spel en plezier weten neer te zetten.

Dit doet de Kinderspekweek door samenwerking te zoeken met onder meer vluchtelingenwerk en de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Medeorganisator Bart Brandts Buys is verheugd met de prijs: “Dit is toch een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn en jaarlijks echt iets fantastisch neerzetten.” De prijs werd uitgereikt in het Provinciehuis te Groningen, waar een groot aantal van de vrijwilligers de onderscheiding dankbaar en uitbundig in ontvangst namen. Het juryrapport in één zin samengevat: ‘De Kinderspelweek is een parel voor het dorp Zuidhorn.’

Foto: René Keijzer