Sponsorloop bij de Jan Kuipersschool voor een mooier schoolplein

0
279
schoolpleinoverleg Jan Kuipersschool

GROOTEGAST – De Jan Kuipersschool in Grootegast wil een mooier schoolplein. Momenteel staat er maar één toestel, “waardoor de kinderen genoodzaakt zijn te voetballen”, aldus juf Tine, die beseft dat er weinig meer te beleven is op het schoolplein. Dat kan en moet natuurlijk anders. Daarom organiseert de school aanstaande donderdag een sponsorloop, waarbij de kinderen zoveel mogelijk rondjes van 200 meter gaan lopen. Het doel is 5.000 euro bijeen te lopen. Samen met de 2.750 euro die de gemeente Grootegast bijlegt, kan het schoolplein uitdagender en beweegvriendelijker gemaakt worden. “Het mooie is dat de kinderen deze sponsorloop zelf hebben bedacht”, weet bewegingsdeskundige Astrid Witte. De kinderen kunnen donderdagochtend vanaf 9.00 uur aangemoedigd worden en natuurlijk zijn extra bijdrages meer dan welkom om het ‘nieuwe’ schoolplein te realiseren.

Op de foto: Ab Renkema, directeur Jan Kuipersschool, Harmina van der Bij en Hans Stroes tijdens het schoolpleinoverleg.