Ard van der Tuuk klimt in de pen

0
121
tuuk amnesty

GROOTEGAST – Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Ard van der Tuuk deelgenomen aan de landelijke schrijfmarathon van Amnesty. In het kader van de Dag van de Rechten van de Mens organiseert Amnesty International jaarlijks een wereldwijde schrijfmarathon, waarbij wordt opgeroepen om brieven te schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen. De burgemeester schreef –met anderen die Amnesty een warm hart toedragen- een brief voor Máxima Acuña, een boerin en milieuactiviste uit Peru. Zij weigert haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf en wordt sindsdien geïntimideerd. Zo is haar oogst vernield en haar dochter mishandeld. “We richten de brieven voor Máxima Acuña aan de Peruaanse minister van Binnenlandse Zaken en roepen op te zorgen dat zij niet gedwongen wordt haar grond te verlaten en haar te beschermen tegen intimidaties,” aldus Van der Tuuk.