Mixed Hockey Club Westerkwartier klaar voor Serious Request

0
245
Zuidhorn MHCW SR

ZUIDHORN – Vorig jaar moest er nog het één en ander aangejaagd worden bij MHCW. Leden waren deels wel bekend met het Serious Request-gebeuren in hun dorp, maar ook weer niet helemaal. Na de vuurdoop in 2015 zijn de club en haar leden helemaal om. “We hebben het echt heel leuk gehad!”, vertelt Marloes Biemans van de evenementencommissie van MHCW. Daarnaast bleek de inzet van de hockeydames en –heren ook te lonen. Een lieve som van 686,50 euro werd er opgehaald. “Een mooi bedrag, maar daar moeten we dit jaar natuurlijk wel overheen.”

Dit jaar heeft Marloes minder problemen met het vinden van lopers binnen de club. “Vorig jaar is het dermate gezellig geweest dat we voor deze editie de aanmeldingen spontaan binnenkregen”, aldus Marloes. “In de winkel, op school en bij de club werd ik aangesproken door mensen die zeiden van de partij te zijn.” Komend jaar hoopt de delegatie van MHCW dus de hele 24 uur rond te kunnen lopen. “Dat is het streven”, vindt Marloes. “Al kunnen we natuurlijk altijd meer aanmeldingen gebruiken van mensen, leden en niet-leden van MHCW, die met ons mee willen lopen.” Lopen voor sponsorgeld is namelijk niet het enige dat de hockeyvereniging van het Westerkwartier onderneemt. “Ook gaan de kinderen zelf cakejes bakken en verkopen, we gaan glow-in-the-dark attributen verkopen en we hebben geweldige lichtgevende petjes in de aanbieding. De opbrengst daarvan is natuurlijk voor Serious Request.” Vooral de lichtgevende sticks zorgden vorig jaar voor veel sfeer. Het Johan Smitpark leek bij tijd en wijle op een discotheek vol vrolijke stappers. Marloes: “Als we dat kunnen herhalen, of nog liever: overtreffen, dan doen we het goed.” MHCW had vorig jaar een mooie kraam langs de route, waar zij hun cakejes en lichtgevende sticks verkochten. “En de deelnemers hebben aangemoedigd”, vult ze aan. “Want dat hoort er ook bij. Het zou mooi zijn als we tijdens de komende editie weer langs de route komen te staan met onze kraam. Dat is goed voor de verkoop én goed voor het aanmoedigen.” Mixed Hockey Club Westerkwartier is blij als vereniging een bijdrage te kunnen leveren aan het goede doel en hoopt het mooie bedrag van vorig jaar te kunnen overtreffen. “Daar heb ik overigens wel vertrouwen in”, besluit Marloes. “Door een bijdrage te leveren, laten wij ons gezicht als vereniging ook zien. Dit is goed voor iedereen.”