College Zuidhorn schrijft tegen onrecht

0
139
Zuidhorn College Amnesty_

ZUIDHORN – De bibliotheek in het Cultureel Centrum Zuidhorn was zaterdag het toneel van de landelijke schrijfmarathon van Amnesty. Werden de wethouders en de burgemeester nu verwacht om 11.00 uur? Of toch om 10.30 uur. Dat laatste volgens de agenda’s van Bert Swart, Henk Bakker en Bert Nederveen, die de zaterdagochtend hadden uitgetrokken om brieven te schrijven tegen onterecht vastgezette gevangenen in Azerbaijan en voor Máxima Acuña die in Peru geïntimideerd wordt, omdat ze haar land niet wil afstaan aan een mijnbouw bedrijf. Overigens waren de collegeleden niet de enigen die de moeite hadden genomen om aan de schrijfmarathon deel te nemen. Het was gezellig druk in de Zuidhorner bibliotheek met mensen die zich druk maken over onrecht in de wereld.