Vredesknuffels onderweg naar Noord-Irak

0
121
Grootegast Syrie Pakketten

GROOTEGAST – Het is een indrukwekkend gezicht. Het pand aan het Marktplein van Grootegast waar Nicolien de Kroon, samen met vele vrijwilligers, de bananendozen vol knuffels, schoolspullen en kleding inzamelde voor kinderen in vluchtelingenkampen stond goed vol. Ruim 250 dozen werden er ingezameld. “En niet alleen dozen uit Grootegast”, weet Nicolien trots te melden. “De hele regio doet mee. Kerken én gezinnen. We hebben hier dozen staan van mensen uit Niehove, Zuidhorn, Surhuisterveen en zelfs Schiermonnikoog!” De actie waarbij de ‘moeders van de wereld’ vluchtelingen in oorlogsgebieden willen laten weten dat er aan hun gedacht wordt kon rekenen op veel bijval vanuit de Streek. “En gelukkig maar”, stelt Nicolien. “Want iedere doos betekend een blij kind.” Bij het uitkomen van deze Streekkrant staan de vrachtwagens vol bananendozen gevuld met liefde en warmte op het punt te vertrekken naar het noorden van Irak. Dit met als doel nog voor de kerst de Syrische grens te bereiken en de dozen uit te kunnen delen aan de kinderen. “De inzamelingsactie is dus voorbij”, weet Nicolien, “maar dat houdt niet in dat mensen niets meer kunnen betekenen voor deze kinderen. Stichting Motherhood Wereldwijd stelt donaties enorm op prijs.” Doneren kan op rekeningnummer NL16 RBRB 0941 6465 48 t.n.v. STICHTING MOTHERHOOD WERELDWIJD.