Gezond bewegen tijdens ‘After X-Mas Party’

0
1079
AfterXmasPartygroep

OPENDE – Altijd gezellig, die kerstdagen. Lekker eten, veel drinken en na die tijd concluderen dat de kilootjes er wel heel gemakkelijk op zijn gevlogen. Daarom organiseert Grootegast in Beweging de After X-Mas Party. De derde kerstdag staat bij MFC De Veste in Opende compleet in het teken van sociaal sporten en bewegen.
“Sport is sociaal en is ontmoeten”, vindt Astrid Witte. “Het is leuk om met vrienden en familie samen te sporten. En wanneer is dat nu beter te organiseren dan in de uitloop van de kerstdagen!” Geheel in de stijl van Grootegast in Beweging wil Witte mensen kennis laten maken met sporten waar ze anders nooit aan deel zouden hebben genomen. “Er is bewegen op muziek”, begint Astrid. “Daarbij kan je denken aan Zumba, Piloxing en Jumping. Verder is er een leuke –dus geen militaire- bootcamp en zijn er leuke sporten te beoefenen.” Korfbal, zaalhockey, (stuit)volleybal en badminton staan allemaal op het programma. “Leuke sporten die iedereen op zijn of haar eigen niveau kan beoefenen”, aldus Astrid. “De sportclubs worden gevraagd een eigen trainer te leveren, zodat we ook echt de spelregels goed kunnen uitleggen en de begeleiding op het niveau is waar het behoort te zijn.” Alles bij elkaar dus een leuke en sportieve dag met een breed sportaanbod. “Nadien staat er voor de deelnemers nog een heerlijke cocktail klaar”, verklapt ze lachend. “Wel een gezonde overigens. We mogen er toch vanuit gaan dat er tijdens de feestdagen voldoende alcoholische drankjes genuttigd zijn.” Dit vindt de sportieve derde kerstdag dus plaats in MFC De Veste te Opende, “al gaan we volgend jaar waarschijnlijk ergens anders heen voor de afwisseling.” Er wordt 27 december gesport van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is vanaf 16 jaar en kost 7,50 euro, inclusief de spannende –en gezonde- cocktail. Opgeven kan tot en met zaterdag 24 december via info@witteborgsport.nl.