Ouderen het Hooge Heem: “Wat een jonge vent ja!”

0
1125
Grootegast Filmpje Hoogeheem werkbezoek

Grootegast Filmpje Hoogeheem werkbezoek-6

GROOTEGAST – Burgemeester Ard van der Tuuk en wethouder Sjabbo Smedes brachten vorige week een werkbezoek aan verzorgingshuis Het Hooge Heem in Grootegast. Of verpleeghuis, zoals scheidend directeur Herman Kosse liever heeft. Samen met locatiemanager Carin Haan liet hij zien hoe de mensen wonen in de moderne en ruim opgezette appartementen. Zo ruim zelfs, dat de oudste bewoners het te ruim vinden: “Je kunt mijn slaapkamer wel verhuren”, werd gezegd. Van der Tuuk was onder de indruk van het werk dat het personeel verzet en van de manier waarop Het Hooge Heem tegen het dorp aan is neergezet. Kosse en Carin Haan deelden tevens hun zorgen over de toekomst, met steeds ouder wordende medewerkers vanwege de stijgende pensioenleeftijd en tegelijkertijd hogere eisen die zwaardere zorg vraagt. Van der Tuuk schudde vele handjes van bewoners die nieuwsgierig waren naar de nieuwe burgemeester. Zij waardeerden zijn bezoek: “Wat een jonge vent ja!”