Dropping Grootegast in een nieuw jasje

0
194
cafe de klap

GROOTEGAST – Sinds jaar en dag organiseert Dorpsbelangen Grootegast op “derde Kerstdag” een dropping. Met een bus werden de deelnemers dan altijd naar een onbekende locatie gereden, waar allereerst een kopje koffie of thee werd gedronken. Vervolgens werd in teamverband een route gelopen met onderweg vragen en opdrachten. Terug op het beginpunt werd door de deelnemers in spanning gewacht op de uitslag.

Ook dit jaar organiseert Dorpsbelangen weer een dropping op derde Kerstdag, dinsdag 27 december. Maar de opzet is sterk gewijzigd. In plaats van een tocht door onbekend terrein aan de hand van een blaadje met routebeschrijving en vragen, wordt dit jaar de omgeving van Grootegast verkend met behulp van de smartphone. Op verschillende locaties krijgen de deelnemers vragen voorgelegd, die in de app beantwoord moeten worden. Het team met de hoogste score en de beste tijd wint de dropping.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de nieuwe dropping is de deelname gratis. Inschrijven (in groepen of individueel) is mogelijk vanaf 20.00 uur bij Café De Klap, waarna de eerste deelnemers rond 20.30 uur op pad zullen gaan. De avond wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Voor deelname aan de dropping is een smartphone nodig met daarop de Soekky-app. Deze kan gratis worden gedownload vanuit de App Store of Play Store. De route voor de dropping kan na inschrijving worden gedownload bij Café De Klap, waar gratis wifi is. Tijdens het lopen is geen dataverbinding nodig. In de Soekky-app is een demo te vinden, waarin de deelnemers de werking van de app kunnen uitproberen.

 

Foto: Google Streetview