Burgemeester trapt vuurwerkvoorlichtingsdagen af

0
235
Grootegast vuurwerkvoorlichting-6

Grootegast vuurwerkvoorlichting-2

GROOTEGAST – Burgemeester Ard van der Tuuk heeft vorige week het startschot gegeven voor de vuurwerkvoorlichtingsdagen op de gemeentewerf in Grootegast. Bij de opening waren ook de chef basisteam Ommelanden West Silvia Louwes, brandweercommandant Sietse Smit, manager Beleid, Organisatie en Ontwikkeling RAV Groningen John Jansen en relatiemanager Halt Corrie van Dellen aanwezig. De dagen worden georganiseerd voor de leerlingen van twaalf scholen in de gemeente, met als doel bewustwording. De burgervader vertelde dan ook bezielend over de gevaren van vuurwerk en de ernstige ongelukken die nog altijd regelmatig voorkomen. Aandachtig werd er geluisterd naar Van der Tuuk, die duidelijk indruk maakte op de leerlingen. Na afloop kreeg iedereen een vuurwerkbril mee naar huis van de gemeente. De vuurwerkvoorlichtingsdagen zijn georganiseerd op initiatief van de politie, in samenwerking met de brandweer, ambulancezorg, bureau Halt en de gemeente Grootegast. Volgend jaar zullen de voorlichtingsdagen opnieuw georganiseerd worden.