Kersttraditie behouden voor Aduard

0
1592
ADUARD-kerstmarkt-03

ADUARD-kerstmarkt-09

ADUARD – Al ruim vijftien jaar bezoekt de Kerstman het mooie Aduard. Compleet met sfeervol verlichte kar, herten verkleed als rendieren en kerstdames. “Al die jaren werden er cadeautjes uitgedeeld aan de kinderen in Aduard”, vertelt Jenze Kingma, die vanaf dit jaar de traditie gaat voortzetten. “Een commissie hield zich bezig met de organisatie en leverde natuurlijk fantastisch werk.” Toch zag Jenze de bekende kerstwagen vorig jaar opduiken op een kerstfair. “Ik dacht direct: dit is mooi voor bij Hotel Aduard”, zegt hij. “Ik heb dus navraag gedaan naar de kar en kreeg te horen dat ik de bijbehorende organisatie ook wel mocht overnemen.” Een hele verantwoordelijkheid, dus Jenze riep nog: ‘ho ho ho!’ “Ja, inderdaad ho ho ho”, kreeg ik te horen. “Gefeliciteerd kerstman!” Uiteindelijk kon Jenze Kingma het niet laten en besloot hij de traditie sowieso in ere houden. “Vrijwilligers van de Hofstraat hebben meegeholpen, waardoor we nu een nieuwe Kerstman en –dames hebben”, vertelt hij. “De eerste keer onder ons bewind was een groot succes. We gaan hier dus zeker mee door.” Daarbij wil hij wel benadrukken dat het zonder de ondernemers in Aduard niet was gelukt. Jenze: “Ze hebben allemaal drie tientjes gelapt, zodat er cadeautjes konden worden gekocht. Dit was een stukje ‘Aduard op z’n best’, waarmee we een hoop kinderen veel plezier hebben gedaan.”