Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Schalkwijk-Trimp

0
1412
ZUIDHORN-parochie-lintje-04

ZUIDHORN-parochie-lintje-01

ZUIDHORN – Mevrouw drs. H. van Schalkwijk-Trimp is afgelopen zondag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De pastor van de Rooms-Katholieke Sint Jozef Parochie in Zuidhorn kreeg de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Bert Swart.

De 64-jarige mevrouw Schalkwijk-Trimp ontvangt haar onderscheiding voor haar inzet als pastor bij de Rooms-Katholieke Sint Jozef Parochie. Ze zet zich in voor mensen binnen en buiten de parochie en maakt zich sterk voor armoedebestrijding en verduurzaming. Sinds 2000 houdt ze zich intensief bezig met de samenwerking met de stichting Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven ten behoeve van Asielzoekers (INLIA). Decoranda heeft ook de opvang verzorgd van een Somalische vluchteling en haar dochter in de parochie. De 24 uur per week die ze eigenlijk had voor haar functie als pastor, heeft mevrouw Schalkwijk-Trimp veel breder ingezet dan van haar verwacht mocht worden. Ten slotte heeft ze ook de functie secretaris en voorzitter van de Raad van Kerken in Zuidhorn vervuld en is ze bestuurslid en secretaris van de Vereniging voor Pastoraal Werkenden geweest.