“De week van kerst is er één vol feestjes”

0
224
6 SV Brouwer

SURHUISTERVEEN – Op de derde etage van ’t Suyderhuys in Surhuisterveen woont mevrouw Brouwer-De Haan. Al weken kijkt zij uit naar de feestdagen, die voor mevrouw Brouwer wel iets langer duren dan de twee kerstdagen. “Op de 28ste ben ik zelf jaren en Oudejaarsdag mijn zoon”, vertelt ze. Genoeg te beleven dus deze dagen voor mevrouw Brouwer. “De kerst zelf is voor mij geloof”, aldus mevrouw Brouwer. “We vieren de geboorte van onze Verlosser. Dat is het echte kerst. Toch geniet ik ook intens van alles eromheen, al is dat niet de kern. Hier in ’t Suyderhuys gaan we deze week samen eten en daarbij is ook de familie uitgenodigd. Mijn zoon en zijn vriendin komen langs en eten mee.” Mevrouw Brouwer is blij met het kerstdiner in het woonzorgcentrum waarin zij woont. “Ze organiseren hier altijd wel iets met kerst. Bovendien is het eten hier echt heel goed. Ik kijk nu al uit naar de gezelligheid van het samenzijn”, besluit ze.