“Helaas is de vrede op aard ver te zoeken”

0
212
7 LNS Koster

LEENS – In het altijd mooie Leens zijn we op bezoek bij de heer Jan Koster. De voormalige bode van de gemeente Kloosterburen woont naar volle tevredenheid in Zonnehuis De Marne en kijkt uit naar het kerstdiner in het verpleeghuis. “Dat is altijd een verrassing”, aldus meneer Koster. “Een goede verrassing overigens, want het kerstdiner in Zonnehuis De Marne is goed en lekker.” De kerst is puur genieten voor meneer Koster. “Ik hou van die hele sfeer rondom kerst”, vertelt hij. “Families komen bijeen en dat is toch wel een hoogtepunt hoor! Mensen lijken anders met elkaar om te gaan. Zoals dat het hele jaar hoort te gebeuren eigenlijk, want helaas is de vrede op aard verder ver te zoeken.” We treffen meneer Koster net voordat de tweewekelijkse kerkdienst begint. Alle vier de kerken organiseren om de beurt en om de twee weken een kerkdienst in het Zonnehuis. “Dus iedere kerk komt één keer in de acht weken langs”, legt hij uit. Toch bezoekt meneer Koster alle kerkdiensten, ook die van de ‘andere’ kerken. “Er is maar één God”, vindt hij. “Ik vind het bijwonen van die diensten belangrijk.” Tweede Kerstdag zit meneer Koster in Winsum. Bij zijn zoon. “Ook met lekker eten in het vooruitzicht”, besluit hij.