Het is altijd goed toeven in De Wierde

0
165
GK Frik

GRIJPKSKERK – De 91-jarige mevrouw Frik woont inmiddels al acht jaar in De Wierde. “En met veel plezier”, vertelt ze opgetogen. “Ik ga met kerst dan ook nergens heen. Waarom zou ik? Ik blijf lekker hier, want het is nergens beter toeven dan hier in De Wierde.” Op leeftijd of niet, mevrouw Frik zet zich nog altijd in voor Stichting Vrienden. “Eigenlijk wilde ik stoppen met mijn bestuursfunctie bij de stichting”, zegt mevrouw Frik lachend, “maar ze wilden me niet laten gaan.” Hoe of wat er met kerst gaat gebeuren weer ze nog niet, behalve dan dat ze lekker thuis blijft. “Er is hier genoeg te beleven tijdens de feestdagen”, vindt ze. “Deze week zullen we te horen krijgen waar het verrassingsmenu uit bestaat, we hebben de Kerstviering en er komt een zangkoor.” Religie speelt nog altijd een grote rol in de kerstbeleving van mevrouw Frik. “Jezus is voor onze zonden gestorven, dus vieren we zijn geboortedag. Dát is voor mij waar het echte kerst om draait.”