“Het was wel even puzzelen met de kinderen”

0
245
GK Jacobi

GRIJPSKERK – De Wierde organiseert niet alleen een kerstdiner voor de bewoners van het verpleeghuis, ook familieleden van de bewoners zijn –mits aangemeld- meer dan welkom. “Nou ja, twee familieleden dan”, verduidelijkt mevrouw Jacobi. “Ik heb zeven kinderen, dus we hebben wel even moeten puzzelen wie er mee komt eten.” Tot ruzie in de familie heeft dat overigens niet geleidt, in de wetenschap dat ook met Pasen twee kinderen welkom zijn en De Wierde natuurlijk gered is, zodat er nog vele kerstdagen zullen volgen. Verder kijkt mevrouw Jacobi uit naar de Kerstviering in De Wierde. “Ik ben daar niet mee grootgebracht”, vertelt ze. “Maar ik vind de Kerstviering hier geweldig. Zoals mijn hele verblijf hier in dit zorghuis geweldig is. De vrijwilligers en de medewerkers doen uitstekend werk en het dorp Grijpskerk heeft ervoor gezorgd dat wij hier kunnen blijven wonen.” Mevrouw Jacobi heeft genoeg te doen en zal de kerstdagen zeker goed doorkomen, “het is alleen jammer dat dat niet voor iedereen geldt. Helaas is er nog altijd geen wereldvrede.”