“In Het Hooge Heem is het altijd zeer gezellig”

0
354
2 GG Mulder

GROOTEGAST – Kerst is meer dan alleen de twee feestdagen voor mevrouw Mulder-Klamer. “Het is echt een feest waar ik naartoe leef”, vertelt ze opgetogen. “Het wordt sneller donker buiten en de lichtjes kunnen dus al vroeg aan.” Mevrouw Homan brengt de Eerste Kerstdag door in Stadskanaal, samen met haar familie. “Gezellig met de kinderen, want kerst is natuurlijk een familiefeest”, meldt ze. Tweede Kerstdag denkt ze alleen te zijn, “al ben je hier in Het Hooge Heem nooit alleen.” “Dit verpleeghuis is héél gezellig en er wordt altijd van alles georganiseerd. Zo komt er nog een koor voor de kerstdagen en daar ben ik zeker bij.” Ook het kerstdiner is het verpleeghuis en de kerstmarkt kunnen haar goedkeuring wegdragen. “Ik heb het hier getroffen”, beseft ze. “Ook met mijn medebewoners. Ik zamel batterijen in om kinderen met een handicap een leuke dag te bezorgen en al mijn ‘buren’ sparen flink mee.” Op tafel ligt een zakje met lege batterijen. “Deze ga ik inleveren voor de kinderen. Zo blijf ik lekker bezig.”