Mevrouw Homan kijkt uit naar de kerstdagen

0
203
1 gg homan

GROOTEGAST – De kerk, fijn gezelschap en een lekkere maaltijd. Mevrouw Homan-Kok kijkt uit naar de kerstdagen. Volgens haar de meest magische tijd van het jaar. Nog altijd. “Eerste Kerstdag begint met een bezoek aan de kerk”, vertelt ze. “Daar krijgen we overigens ook een lekkere maaltijd. Vorig jaar stond er haring op roggebrood, soep en veel soorten brood op het menu. Heerlijk!” Tweede Kerstdag is de dag dat zij met haar dochter doorbrengt. In Groningen, waar zij en haar man eigenlijk vandaan komen. “Helaas was daar geen plek voor ons in een verpleeghuis”, meldt mevrouw Homan. “Maar Het Hooge Heem is erg goed. U hoort mij niet klagen.” Bij het noemen van het woord ‘kerst’ begint mevrouw Homan ook zelf te schitteren. “Eigenlijk gaat het natuurlijk om de geboorte van Jezus”, benadrukt ze lachend. “Maar al die gezelligheid daaromheen is meer dan welkom.” Ook de dagen voor kerst zijn speciaal voor haar. “In Het Hooge Heem vieren we ook kerst. Deze week hebben we een gezellig kerstdiner. Net als vorig jaar. Dat was toen erg lekker, dus zal het ook dit jaar ongetwijfeld weer goed verzorgd zijn.”