“We kunnen het geld beter spenderen aan kinderen in oorlogslanden”

0
163
5 SV Lanting

SURHUISTERVEEN – “Kerst betekend veel voor mij”, begint meneer Lanting zijn verhaal. “En dan niet dat uitbundige met die lichtjes die mensen massaal inkopen bij de winkels, maar de pure vorm. Even stilstaan bij het feit dat er mensen zijn die het minder hebben op deze aarde.” Meneer Lanting doelt op de verschrikkelijke beelden die hij voorbij ziet op televisie. “Aleppo bijvoorbeeld”, draagt hij aan. “In plaats van dat we zoveel geld uitgeven aan lichtjes die we maar twee weken per jaar gebruiken, kunnen we misschien iets meer doen voor deze mensen. En dan vooral de kinderen.” Kerst is een mooi moment om stil te staan bij anderen, en dat doet meneer Lanting dan ook. Dat houdt overigens niet in dat hij zelf de gezelligheid overslaat. “Oh nee”, glimlacht hij. “Daarvoor is er hier in ’t Suyderhuys veel te veel te doen. Het personeel en de vrijwilligers zetten zich flink in voor ons. Prachtig mooi, bovendien komen mijn zonen nog langs. Vervelen doe ik mij zeker niet.”