Stichting MOA een feit

0
301
BLK-MOA-20

ACHTKARSPELEN – De formele oprichting van stichting Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA) is een feit. Wethouder Harjan Bruining en burgemeester Gerben Gerbrandy hebben vorige week de akte van de MOA ondertekend, waardoor het project van start kan gaan.

De MOA wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek waar werkzoekenden van elkaars kwaliteiten en netwerken gebruik kunnen maken. Binnen de MOA kunnen zij zich oriënteren op de arbeidsmarkt, cursussen volgen, werkervaring opdoen of gezamenlijk een (mini) onderneming opstarten. De MOA biedt zo mensen de kans om van waarde te zijn binnen de eigen mienskip. De gemeente heeft ervoor gekozen om de MOA onder te brengen in een stichting. Het bestuur van de stichting MOA bestaat uit de burgemeester en wethouders van Achtkarspelen. Raadsleden en ondernemers uit de gemeente vormen de Raad van Advies. Daarmee zijn de raad en lokale werkgevers nauw betroken bij de MOA.