FC Grootegast, Opende en Aduard 2000 houden streekeer hoog

0
291
LEEK-voetbalgala-TLC-NIEKERK

STREEK – Van de zeven streekclubs overleefden slechts drie clubs de eerste ronde van het Leekster Voetbalgala. FC Grootegast toonde zich de beste van de streek.

Opende plaatste zich na jaren weer eens voor de tweede ronde. De Peendermantsjes werden tweede in de poule, achter De Griffioen. Opende liet daarmee meervoudig toernooiwinnaar ONR achter zich. Het onderlinge treffen leek in 1-1 te eindigen, in de laatste seconde werd het nog 2-1. Opende versloeg ook Zevenhuizen. Grijpskerk en Niekerk stelden teleur. De ploeg van Mark Kroese won alleen van het povere HFC’15 (zon): 5-0. De streekderby tegen Niekerk eindigde gelijk. In de beslissende partij kwam Grijpskerk net tekort tegen TLC: 3-2. Van Niekerk, weer met Jeroen Beerlings in de ploeg, werd meer verwacht. De roodhemden wonnen wel van HFC, maar verloren van zowel – het sterke- Marum en verrassend hoog van TLC, afkomstig uit het B-toernooi: 2-5. Met vier punten dropen zowel Grijpskerk – vorig jaar nog wel in de tweede ronde- en Niekerk af. Aduard 2000 mag nog blijven. De ploeg die het zo moeilijk heeft op het veld, bleek in de zaal wel in staat te presteren. Al ging het qua doelpunten moeizaam. Na een 1-1 tegen Nieuw-Roden volgde een benauwde 1-0 zege op SVMH. De paars-witten waren niet opgewassen tegen HFC’15 (za), de winnaar van vorig jaar, maar versloegen wel Haulerwijk (zon). De zeven punten waren ruim voldoende voor plaatsing. Vorig jaar sneuvelde Aduard nog in de eerste ronde. Surhuisterveen ontgoochelde in Leek. De technisch vaardige ploeg eindigde puntloos en roemloos onderaan in de poule. De Feansters verloren de wedstrijden met hoge cijfers. Surhuisterveen, dat drie jaar geleden voor het laatst deelnam en toen de tweede ronde ook niet haalde, heeft de Feanster eer niet hoog kunnen houden. Dat geldtook voor de Lauwers- maar dan Kollumerland-, dat in het verleden nog wel eens voor een sensatie zorgde, maar in de groep met Grootegast, er totaal niet aan te pas kwam. De blauw-witten verloren twee keer met dubbele cijfers. De dikste nederlaag was tegen FC Grootegast: 12-0. Grootegast begon de vrijdagavond niet goed: 3-1 nederlaag tegen VEV’67. Maar daarna wonnen de groenhemden alle duels. De meeste tegenstand bood Peize, in de laatste wedstrijd. Het stugge Peize maakte het Grootegast erg lastig, mede dankzij een voortreffelijke keeper. Aan de andere kant voorkwam Erwin Mensink erger. Het was uiteindelijk good old Ite Hoolsema die Grootegast naar de winst schoot: 3-2.

FC Grootegast, Opende en Aduard 2000 naar de tweede ronde (vorig jaar plaatsten zich slechts twee clubs, Grijpskerk en Grootegast). Grootegast is ingedeeld bij Boerakker, ONR en SVZ. Een loodzware poule dus. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Opende begint al om 16.30 uur. Tegenstanders zijn: Marum, Aduard 2000 en Peize.