‘Vuurwerk gaat als warme broodjes over de toonbank’

0
1177
Zuidhorn Vuurwerk

Regio Vuurwerk-2

STREEK – Vuurwerk. Een jaarlijks terugkerende traditie. Zolang we nog niet één grote vuurwerkvrije zone zijn, wordt er oudejaarsavond een hoop geknetterd en de lucht ingeschoten. Nog altijd staan de laatste dagen van het oude jaar voor veel mensen in het teken van de oeroude traditie, die behalve voor een mooie show ook garant staat voor gezelligheid op straat met de buren. Ook dit jaar werd er dus weer volop vuurwerk ingeslagen door mensen die knallend het nieuwe in jaar in wilden. Blije gezichten bij Dierenspeciaalzaak Arnold Wegman in Zuidhorn, Decokay Kloosterman in Grootegast en Gjaltema in Doezum, alwaar de inwoners van deze dorpen jaarlijks hun Astronauten, Fire Frogs en Dikke Bertha’s weghalen. Eindejaar betekend dat vuurwerk als warme broodjes over de toonbank gaat. Natuurlijk inclusief de nodige vuurwerkbrillen en aansteeklonten, want veiligheid voor alles!