Blijvende herinneringen voor superproject Pamietamy

0
1005
cmv excelsior pamietamy

GRIJPSKERK – De eerste kunstwerken voor het project Pamietamy van CMV Excelsior stromen binnen. Eén van de pijlers onder het megaproject van de muziekvereniging uit Grijpskerk is het educatieproject, waarbij leerlingen van basisscholen in contact worden gebracht met de Tweede Wereldoorlog. Op basis van eigen emoties en inzicht worden zij vervolgens uitgedaagd om hun gevoelens om te zetten in kunst en een blijvende herinnering te creëren. Want dat betekend Pamietamy: een blijvende herinnering. CBS De Regenboog uit Tolbert is één van de scholen die deelnemen aan het project. Op de foto toont Emma Bakker (rechts) wat zij gemaakt heeft naar aanleiding van het lesmateriaal. De hele klas van lerares Olga Kooistra deed een mooie bijdrage van maar liefst 28 kunstwerken die dezelfde dag nog zijn overgebracht naar een speciaal ingerichte expositieruimte in het Groninger Museum. Daar wordt binnenkort de collectie kunstwerken van alle scholen tentoongesteld.