Noppie keert opgepoetst huiswaarts

0
194
noppie vledder

GROOTEGAST – Noppie is terug in Grootegast. Afgelopen zaterdag brachten de ‘kidnappers’ van Oudejaarsploeg De Oliebol uit Vledder de mascotte van het LEGiO-museum terug naar huis. Opgepoetst en wel. De oudejaarsploeg heeft Noppie gebruikt voor hun oudejaarsstunt. Met deze actie wilden ze onder de aandacht brengen dat vele ondernemers in Vledder vorig jaar samen een Scandinavische markt hadden georganiseerd. “Dat het hier om een nieuwjaarstunt ging was ons meteen wel duidelijk”, laat voorzitter Henk Roede van het LEGiO-museum weten. De ploeg heeft de grote legoman ’s nachts weggehaald door hem voorzichtig uit elkaar te halen, om hem vervolgens Nieuwjaarsnacht aan de inwoners van Vledder te tonen. Het museum kon deze leuke stunt wel waarderen en waren ook nog eens verrast dat de pop netjes was schoongemaakt en opgepoetst. Tevens kreeg het museum een mooie doos LEGO en een pak oliebollenmix. Nadat de pop weer op zijn plek stond, werd met z’n allen het museum bekeken en in het restaurant een kopje koffie met appelgebak genuttigd op de goede afloop.