Paul Olijve

0
524
mmh -paul olijve

Voorzitter VV Buitenpost

BUITENPOST – “Ik ben inmiddels al zes jaar voorzitter van deze mooie club. Dat doe ik met veel plezier. Hiervoor heb ik diverse bestuursfuncties binnen VV Buitenpost bekleed. In totaal ben ik al zo’n dertig jaar actief bij de club. Heerlijk! De zaterdagmiddag is nog altijd heilig. Hoe lang ik nog voorzitter blijf valt niet te zeggen. Zodra de club aangeeft dat het tijd is voor verjonging dan doe ik een stapje terug. Voorlopig moet ik er echter nog niet aan denken, VV Buitenpost is bezig aan een fantastisch seizoen. We draaien lekker bovenin mee in de eerste klasse en we zitten nog altijd in de beker. Dat is boven verwachting goed. Het bestuur wil een stabiele eersteklasser zijn en dat lukt al jaren. De trainer (René van der Weij red.) wil dit seizoen echter de nacompetitie halen en heeft de spelersgroep achter zich staan. Natuurlijk wil het bestuur ook wel naar de Hoofdklasse, maar het is geen ‘must’. Deze klasse is prima voor een club in een dorp als Buitenpost. Aan de andere kant: als je de kans krijgt, moet je het doen. Wij zijn niet bang voor promotie. Toch moeten we wel reëel blijven en onszelf afvragen of VV Buitenpost het wel in zich heeft om een stabiele Hoofdklasser te zijn. Er zijn grotere clubs dan ons niet geslaagd in die missie. Niettemin gaat de club een mooie toekomst tegemoet. Twaalf jaar geleden hebben wij ingezet op goede jeugdtrainers. Dat betaald zich nu uit. Veel van onze jeugdteams spelen op een behoorlijk niveau en er komen ook vrij veel goede talenten door vanuit de jeugd naar de senioren. Komend seizoen komt er weer een mooie groep door vanuit de A-junioren, waardoor de selectie een mooie kwaliteitsinjectie krijgt. Deze jonge spelers spelen nu in de jeugd in de Hoofdklasse. Natuurlijk is dat geen garantie dat ze het dan ook direct bij de senioren laten zien, maar de basis is goed. Het behoeft dan ook geen uitleg dat wij bijzonder trots zijn op onze selectie die voor tachtig á negentig procent uit eigen spelers bestaat. Veelal jongens van de club die hier in het dorp zijn opgegroeid. Spelers aantrekken voor geld of grote beloftes doen we eigenlijk niet. Af en toe als we een type speler op een bepaalde positie missen willen we nog wel eens vragen of hij geen interesse heeft in een overstap. Maar betalen? Nee, dat laten we graag over aan andere verenigingen.”