Jérôme Minis

0
678
in beeld -jerome minis

ADUARD – Jérôme Minis speelt vrijdag 13 januari in de Abdijkerk van Aduard. De getalenteerde blokfluitist doet dat samen met klavecinist Jacques Ogg en het gerenommeerde Ensemble Silbermann, bestaande uit musici van het Conservatorium te Brussel: shiho Ono, Marrie Mooij, louise Moreau en Bernard Woltèche. Jérôme Minis maakte als solist en met diverse ensembles een groot aan opnames van Renaissance- en Barokcomposities. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag is hij momenteel zelf ook werkzaam als docent en geeft hij regelmatig masterclasses in Parijs, Valencia en München. Het eerste deel van het concert in Aduard is gewijd aan composities van de twee grootste Duitse componisten in de 18e eeuw, Johann Sebastian Bach en Georg Philipp Telemann. Zij waren met elkaar bevriend en hadden groot respect voor elkaars werk. Het tweede deel staat in het teken van drie Italianen, Alessandro Scarlatti, Antonio Vivaldi en Giuseppo Sammartini die in Europa een belangrijke invloed hebben uitgeoefend op de manier van componeren. De entrée van dit unieke concert in de Abdijkerk bedraagt 20 euro, jongeren tot en met 24 jaar betalen 5 euro. Reserveren kan via www.abdijconcerten.nl.