Pluim voor inwoners Zuidhorn

0
985
Zuidhorn Nieuwjaarsreceptie-2

ZUIDHORN – Niets dan lof voor de inwoners van de gemeente Zuidhorn uit de mond van burgemeester Bert Swart. Op zijn kenmerkende humoristische en charismatische wijze sprak hij de aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zuidhorn toe, en blikte daarbij terug op het jaar 2016. Een bewogen jaar, zo vond Bert Swart, die aangaf dat er veel was gebeurd in de gemeente. Gebeurtenissen die ertoe geleid hebben dat de Zuidhorner burgervader met trots naar zijn inwoners kijkt. In Grijpskerk hebben inwoners ervoor gezorgd dat de schok van het bericht van het Zonnehuis, die zei te stoppen met de exploitatie van De Wierde, zonder desastreuze gevolgen is gebleven. “Ondenkbaar dat De Wierde zou verdwijnen”, wist de burgemeester te melden, om daaraan toe te voegen dat er een prachtig resultaat is geboekt in het dorp waar de Dorpscoöperatie De Nieuwe Wierde de sluiting heeft weten te voorkomen. Ook was Bert Swart zeer te spreken over hoe Zuidhorn is omgegaan met de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. Een discussie die volgens Swart op een zuivere manier gevoerd is op het gemeentehuis, in de buurt en in de media. Dat na de zeker lijkende komst van het azc diverse scholen, verenigingen en vrijwilligers zich aanmeldden om te helpen stemde de burgemeester tevreden. Tevens was Swart tevreden over de volksraadpleging in én over het Middag-Humsterland: “Een groot succes.” Daarbij maakte hij de vergelijking met het volgens hem niet zo geslaagde Oekraïne-referendum en het Brexit-vraagstuk. “Hier is het wél gelukt”, voegde hij toe om zijn vergelijking kracht bij te zetten. “Eigenlijk moet de Leefbaarheidsprijs 2016 naar alle inwoners van de gemeente Zuidhorn gaan”, sprak een uiterst trotse Bert Swart.