Van Kessel prolongeert Centrumcross-titel

0
231
Surhuisterveen Centrum Cross

SURHUISTERVEEN – Corné van Kessel wist vorige week voor de tweede keer op rij de Internationale Centrumcross van Surhuisterveen op zijn naam te schrijven. Na een enerverende strijd wist Van Kessel in de laatste ronde zijn grootste tegenstrever Lars Boom te verslaan.

Op een steeds zwaarder en moeilijker begaanbaar parcours maakten Van Kessel en Boom er een waar spektakel van, dat pas in de laatste ronde werd beslist. In het begin van de koers wist ook Lars van der Haar zich nog met de leiding te bemoeien. Hij miste echter na zijn blessure nog het nodige wedstrijdritme. “De laatste ronden werd het zwaar, maar ik ben blij dat ik weer zo ver bij”, zei het meteen na de koers. Lars Boom moest een extra inspanning leveren toen in het begin van de wedstrijd zijn tube afliep. Toch wist hij snel weer aansluiting te krijgen bij Corné van Kessel. “Dat gaf een goed gevoel”, liet Boom meteen na afloop weten. Het venijn zat in de staart. In de voorlaatste ronde probeerde Van Kessel een demarrage te plaatsen. Met een uitSurhuisterveen Centrum Cross-3Surhuisterveen Centrum Cross-5Surhuisterveen Centrum Cross-7Surhuisterveen Centrum Cross-8Surhuisterveen Centrum Cross-9Surhuisterveen Centrum Cross-10Surhuisterveen Centrum Cross-11Surhuisterveen Centrum Cross-12Surhuisterveen Centrum Cross-13Surhuisterveen Centrum Cross-14Surhuisterveen Centrum Cross-15Surhuisterveen Centrum Cross-16Surhuisterveen Centrum Cross-17Surhuisterveen Centrum Cross-18Surhuisterveen Centrum Cross-19Surhuisterveen Centrum Cross-20Surhuisterveen Centrum Cross-21Surhuisterveen Centrum Cross-22erste inspanning wist Boom toch weer aan het wiel te komen. Bij het ingaan van de laatste ronde was niet te voorspellen wie zich als winnaar mocht laten huldigen. Toen Van Kessel in de laatste ronde een stuurfout maakte leek de winst te gaan naar Lars Boom, sinds vier dagen koersend in het shirt van Lotto-Jumbo. Maar ook Boom gleed onderuit op het loodzware parcours. Deze fout bleek beslissend. Het betekende dat Corné van Kessel op herhaling ging na zijn overwinning van het vorige jaar. “Lars en ik hebben er een echte wedstrijd van gemaakt, waarbij we beiden  hebben gereden voor de overwinning. We maakten ook beiden fouten.” Lars van der Haar werd op zo’n twintig seconden derde. Plaatselijk favoriet Gosse van der Meer kwam na de eerste ronde als derde door, zijn uiteindelijke tiende plaats was knap in het sterke deelnemersveld. Bij de vrouwen ging de overwinning naar een ijzersterke Marianne Vos. De inwoonster van Babyloniënbroek, die graag in Surhuisterveen koerst, sprak van één van de zwaardere edities. “Het was ook glad”, aldus Vos over de omstandigheden. Vanaf de start nam Vos het initiatief. ,,Het was niet mijn bedoeling om al in de eerste ronde weg te rijden. Het was de eerste keer dit seizoen dat dit mij lukte en daar was ik blij om.”