De Mok van Ard eerst naar Sebaldeburen

0
270

KORNHORN/SEBALDEBUREN – Alhoewel de aanstelling van Ard van der Tuuk als waarnemend burgemeester van de gemeente Grootegast in principe maar voor twee jaar is, tot aan de herindeling in 2019, is de burgervader wel voornemens met zoveel mogelijk inwoners van de gemeente kennis te maken. “Een kopje koffie drinken met alle 12.500 inwoners van de gemeente gaat waarschijnlijk niet lukken”, wist de politicus te melden op de nieuwjaarsreceptie van Grootegast in ’t Hornhuus van Kornhorn, “maar ik ben wel van plan zo ver mogelijk te komen.”

Daarom was hij voorafgaand aan de receptie naar de winkel gegaan om twee grote koffiemokken te halen. “Eentje blijft bij mij”, legde hij het idee achter de actie uit, “de andere gaat over van de ene vereniging of organisatie naar de andere. Zo hoop ik met zoveel mogelijk mensen kennis te maken in de komende twee jaar.” Als eerste gaf de burgemeester de mok aan voorzitter Alexander van der Veen (links op de foto) van Sebaldeburen.net. Deze vereniging neemt het beheer en de exploitatie van het dorpshuis in Sebaldeburen voor haar rekening. Tevens is Dorpsbelangen Sebaldeburen ondergebracht bij Sebaldeburen.net. “Wij hebben in Sebaldeburen van twee verenigingen één gemaakt”, vertelt Alexander. “Zo houden we de lijntjes kort en kunnen we makkelijker schakelen.” “Sebaldeburen is een mooi begin”, zo vindt Ard van der Tuuk. Na de koffieafspraak mag Sebaldeburen.net hun mok doorgeven aan iemand die zij belangrijk vinden in de gemeente Grootegast voor een koffieafspraak met Ard van der Tuuk. “Ik hoop dat de mok de komende twee jaar door de hele gemeente gaat en ik zoveel mogelijk te zien krijg van het vele goeds dat hier in Grootegast gebeurd”, besluit de burgervader, die tevens aangaf vol ambitie te zitten om de herindelingszaken voor Grootegast goed te regelen. “Verzaken is geen optie”, stelde hij in zijn nieuwjaarstoespraak.