Alexander van der Veen

0
1045

Voorzitter Sebaldeburen.net

SEBALDEBUREN – “Sebaldeburen.net is op 1 januari 2013 opgericht en vanaf dat moment ben ik ook al voorzitter. Eerder had je hier in Sebaldeburen twee verenigingen, namelijk Dorpsbelangen en ’t Spectrum. Toen het bestuur van ’t Spectrum uit elkaar viel en de boel op een haar na dood was, hebben wij vanuit Dorpsbelangen gekeken wat wij konden betekenen. Nu is Sebaldeburen niet heel groot, dus de meeste mensen hadden al wel een behoorlijke historie bij één van beide verenigingen. De spoeling was dun, waardoor de meest logische oplossing was de twee verenigingen samen te voegen. Dat is Sebaldeburen.net geworden. Het opzetten heeft veel tijd en energie gekost. Zeker de ontwikkelingen rondom ons dorpshuis ’t Spectrum gingen snel en waren intensief. Daardoor zijn we nog altijd niet toegekomen aan het ontwikkelen van een dorpsvisie. Daar zouden we in 2013 al mee beginnen, maar staat dus nog altijd in de wacht. Al gaat Diane van Beusekom dat binnenkort oppakken. Het is de bedoeling met de inwoners van Sebaldeburen om de tafel te gaan zitten voor een goed gesprek over hun dorp. We zijn van ver gekomen en hebben veel bereikt, maar het kan natuurlijk altijd beter. Nu ’t Spectrum staat kunnen we hopelijk meer tijd vrij maken voor de leuke dingen. Daarbij kan je denken het organiseren van feesten en toneelavonden. Wat meer zaken zoals de sportkooi die we hebben weten te realiseren. De jeugd in Sebaldeburen gaf aan behoefte te hebben aan een pannakooi. Dat is dus een sportkooi geworden waarin ze kunnen voetballen, volleyballen en basketballen. Het voorzitterschap bevalt mij goed. Ik heb er veel plezier in. Ik was al voorzitter van Dorpsbelangen toen de twee verenigingen samen gingen. Die functie heb ik na de fusie opnieuw gekregen. Voorheen ben ik ook voorzitter geweest van de voetbalclub OKVC in Oldehove. Na de verhuizing richting Sebaldeburen lag die club echter niet naast de deur. Je kan niet ‘eventjes’ meer naar de club. Dat werden hele ondernemingen, met openstaande bruggen bij Grijpskerk en alles. Momenteel voetbalt mijn zoon bij VV Niekerk en daar ben ik nu jeugdleider. En dat is goed genoeg. Nóg een bestuursfunctie ambieer ik momenteel niet. Ik heb een drukke baan bij de gemeente Smallingerland waar ik mij bezig hou met brandpreventie, ik ben jeugdleider, vader en dus voorzitter van Sebaldeburen.net. Daarnaast ga ik in februari beginnen met een opleiding tot Officier van Dienst Bevolkingszorg. Dat is voorlopig druk genoeg.”