Sebaldeburen op de koffie

0
456

GROOTEGAST – De kop is eraf. Het eerste kopje koffie met burgemeester Ard van der Tuuk is gedronken. Vorige week kwamen voorzitter Alexander van der Veen en penningmeester Erik Daanje van Sebaldeburen.net op bezoek en vertelden de burgervader over de ontwikkelingen in hun mooie dorp. ’t Spectrum draait op volle toeren en ziet er tegenwoordig prachtig uit, de samenwerkingsschool is klein maar innovatief en slagvaardig en er staat een heuse sportkooi in het kleinste dorp van de gemeente Grootegast. Sebaldeburen leeft en dat weet Ard van der Tuuk nu ook. Volgende week gaat hij met eigen ogen bekijken wat Sebaldeburen allemaal te bieden heeft. Tevens staat er ontmoeting gepland met de dove judogrootheid en meervoudig kampioen Albert Westerhof. In principe staat een judopartij niet op het programma, maar wie oudejaarsdag ongepland een koud zwembad inloopt, wil zich misschien ook wel op de mat wagen. Een judopartijtje lijkt Alexander van der Veen ook wel wat. “Arme burgemeester”, lacht hij. “Die wordt dan mooi omgezoomd.” De mok is overigens doorgegeven aan Dorpsbelangen Niekerk-Oldekerk-Faan. Zij zijn de volgende die bij de burgemeester op bezoek gaan.