Wethouder Spoelstra: bestuur De Kûpe heeft zich niet verrijkt

0
830

BUITENPOST – Het huidige bestuur van Zwembad De Kûpe heeft zichzelf niet verrijkt of er een financiële janboel van gemaakt, dat zei wethouder Jouke Spoelstra (CDA) donderdag toen hij de gemeenteraad bijpraatte over de toekomst van het bad. De wethouder zei inmiddels ‘constructief’ in gesprek te zijn met het bestuur en te kijken naar een oplossing voor de lange termijn.

Volgens de wethouder heeft het bestuur het gevoel dat het ‘verkeerd weggezet wordt’. Dat is niet waar, zei hij, wel is het zo dat het huidige bestuur nog niet in staat is met een plan te komen voor een nieuw bad. Dit ondanks een toezegging van de gemeente om één miljoen euro subsidie te geven. “De exploitatie loopt op dit moment goed, maar we hebben het ook over de periode na 2019,” zei de wethouder. Het is aan het huidige bestuur om met een oplossing te komen, maar inmiddels heeft ook al een tweede partij zich bij de gemeente gemeld om een nieuw bad te mogen bouwen.”

Ondanks dat het iets rustiger geworden is rond het bad, wil de oppositie dat de wethouder er in figuurlijke zin bovenop gaat zitten. Ook zou hij volgens Wietske Poelman (FNP) in gesprek gaan met de vertegenwoordiger van het personeel. Die plannen heeft Spoelstra niet. “We hebben in 2014 alle verantwoordelijkheden aan de stichting overgedragen. We hebben er nu geen invloed meer op, net als dat we dat niet hebben bij bedrijven. We zijn ook geen intermediair tussen het personeel en de stichting. Wij kunnen niet sturen.”

Wie de andere initiatiefnemers zijn voor het nieuwe bad wilde Spoelstra niet zeggen. “Als er concrete plannen zijn komen we daarmee naar de raad, maar ik verwacht dat de initiatiefnemers ook zelf de gemeenteraad wel weten te vinden.” Theun Nicolai (PvdA) sprak daarop de hoop uit dat een eventuele andere partij wel de prijs voor het gebruik van het bad laag houdt. “Ik kan me niet voorstellen dat een commerciële partij er heil in ziet.”