‘De nieuwe jas van Ede’

0
282

WEHE-DEN HOORN – Cultureel Centrum ’t Marnehoes in Wehe-Den Hoorn staat op zondag 12 februari in het teken van de theatervoorstelling ‘De nieuwe jas van Ede’. In deze voorstelling van Klooster & Baumgarten worden liedjes van de Groninger liedjesschrijver ten gehore gebracht in een nieuw en fris jasje. Tevens is de voorstelling bedoeld als ode aan de zanger, dichter en componist die 30 jaar geleden overleed.

De Groningse formatie Klooster & Baumgarten heeft gemeend om na al die jaren de mooiste liedjes van Ede opnieuw uit te voeren waarbij ze zich hebben laten inspireren door diverse populaire muziekstijlen. Echter het authentieke karakter is behouden gebleven, de liedjes van Ede blijven ook in de nieuwe uitvoering melodieus, poëtisch, zeer toegankelijk en herkenbaar. Dus ‘echt’ Ede Staal maar dan ‘aans as aans’. De ene keer swingend, de andere keer juist weer ingetogen.‘De nieuwe jas van Ede’ is een mengeling van liedjes afgewisseld met korte verhaaltjes van en over Ede Staal en af en toe maakt Marieke Klooster een toepasselijke koppeling met haar eigen jeugd. Er zijn inmiddels een aantal try outs geweest met uitsluitend lovende reacties van het publiek. Een aantal voorstellingen zijn zelfs helemaal uitverkocht. De entree voor deze voorstelling in ’t Marnehoes bedraagt 12 euro voor volwassen (10 euro voor donateurs) en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. De voorstelling begint om 15.00 uur. Reserveren kan per mail muziekreserveringen@marnehoes.nl of telefonisch via 0595 571395.