Werken aan de tuin van Eenrum

0
316

EENRUM – Martin Spiljart is samen met een aantal studenten van de hoveniersopleiding van TerraNext Eelde bezig geweest in het Arboretum te Eenrum. Daar hielden zij zich bezig met motorzagen in de windsingel langs de Mattenesserlaan en, voor zover de tijd het toeliet, een incidentele boom in de tuin. Dit alles om hun certificaat motorkettingzagen te behalen. Vanzelfsprekend leverde dit een enorme vracht hout en takken op, die werd opgeruimd tijdens een speciaal ingelaste vrijwilligersochtend. Veertien vrijwilligers waren die morgen samen hard aan het werk en legden de takken in rillen in het bos, om zo extra schuilplaatsen te maken voor vogels en kleine dieren.  Er moest helaas ook een heel grote ceder worden omgehaald omdat deze, na negenenveertig jaar trouwe dienst, was doodgegaan. De stam zal worden gebruikt voor  “woodcarving”: beelden maken met een kettingzaag. Na gedane arbeid is het zoet rusten en was er tijd om koffie te drinken in het mooie tuinhuis.