Mooiste plekje: brug bij Eibersburen

0
1813

STREEK – Het verspreidingsgebied van de Streekkrant kent vele mooie plekjes. Van het prachtige Lauwersoog tot de uitgestrekte landschappen van Middag-Humsterland. Idyllische dorpskernen, recreatiemogelijkheden en historische gebouwen. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes van u, onze lezers. Tijdens ons jubileumjaar reserveren wij daarom deze plek in de krant voor uw favoriete plaatje. Stuur een foto met motivatie van 120-150 woorden naar destreekkrant@media-totaal.nl en deel uw mooiste plaatje met de andere lezers. Deze week: het mooiste plekje van Joost Tanasale. 

In de beginjaren van omroep BNN had Bart de Graaff een programmaonderdeel genaamd W.K.I.J.S.V.W.M (Waar kan ik je ‘s nachts voor wakker maken?). Voor mij zijn dat altijd mooie uitzichten geweest. Vanaf een afstand is het heerlijk fantaseren over wat zich daar in de verte allemaal afspeelt. Soms is een beperkt uitzicht nog mooier. Zo kon ik vroeger uit mijn zolderraam nét de lichtmasten van het Oosterparkstadion zien. Des te meer ruimte om de rest erbij te verzinnen. De brug bij Eibersburen bij Lutjegast biedt die mogelijkheid ook. De vrachtschepen, die rare satellietschotels en in de verre verte de Martinitoren. Op de brug zijn zelfs speciale uitzichtplateaus aangebracht. In het donker zijn dankzij de lichtjes uitzichten vaak nog mooier. Je zou me er haast ’s nachts voor wakker kunnen maken.