Brandweerlieden Grootegast gehuldigd

0
320

GROOTEGAST – Een extra feestelijke korpsavond van de brandweer in Grootegast. Burgemeester Ard van der Tuuk en clustercommandant Sietse Smit reikten deze avond verscheidene medailles, oorkondes en diploma’s uit aan de jubilarissen en geslaagden van het korps. Daarbovenop werd er afscheid genomen van twee oudgedienden die beiden een Koninklijke Onderscheiding kregen.

Brandweer Groningen en burgemeester Van der Tuuk stonden stil bij de jubilea voor Ronald Hollander (12,5 jaar in dienst), Stefan Visser en Jan Steringa (20 jaar in dienst) en Sikke Sikkema, Taeke Oldenburger en Gerrit Tuinstra (25 jaar in dienst). Daarnaast was er aandacht voor Johan Hofman die zijn diploma’s voor brandweerchauffeur en voertuigbediener/pompbediener heeft behaald. Bert Beute heeft zijn Manschap A gehaald en Ronald Hollander en Jos Hazenberg hebben beide hun diploma bevelvoerder behaald. Tenslotte werd er afscheid genomen van Johan Brouwer, die ruim 17 jaar in dienst geweest, en Sikke Sikkema en Gerrit Tuinstra die allebei na 25 jaar afscheid nemen. Overigens vertrokken Sikke Sikkema en Gerrit Tuinstra niet zonder een mooie titel. Beide heren kregen een Koninklijke Onderscheiding voor hun inzet en mogen zich tegenwoordig Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.