Felicitaties voor 100-jarige

0
1613

GRIJPSKERK – Burgemeester Bert Swart bracht vorige week een bezoekje aan de jarige mevrouw Miene Oudman-Vonk in De Wierde te Grijpskerk. Mevrouw Oudman-Vonk vierde haar honderdste verjaardag en kreeg van de burgemeester, namens de gemeente Zuidhorn, een presentje overhandigd.

Mevrouw Oudman-Vonk is geboren op 8 februari 1917 in Hantumhuizen in Friesland. Ze trouwde met Jan Oudman in 195. Samen gingen ze vervolgens wonen op een boerderij in Westerzand in Sebaldeburen. Daar kregen ze zoon Hendrik. De boerderij, die ze samen met haar man opbouwde, was haar lust en haar leven. Ingrijpend was het overlijden van haar man in maart 1990. Ondanks het verdriet pakte mevrouw de draad weer op. Ze had veel sociale contacten en reisde graag met de trein naar haar zoon, schoondochter en kleinkinderen in Rotterdam. Mevrouw Oudman-Vonk heeft tot vlak voor haar 98e op de boerderij gewoond. Sinds twee jaar woont ze in de Wierde in Grijpskerk, waar zij liefdevol wordt verzorgd. Toen haar zoon onlangs bij haar op de koffie kwam en een stuk oudewijven koek kreeg, zei mevrouw Oudman: “Dat past bijna bij mij.” Ze heeft een positieve instelling en gevoel voor humor.