Gomarus College grote winnaar Skills Talents

0
422

ZUIDHORN – Teams van enthousiaste vierdejaars vmbo-leerlingen van de afdelingen Bouwtechniek, Elektrotechniek, Handel&Administratie, Zorg&Welzijn en Gemengde Leerweg van het Gomarus College hebben zich geplaatst voor de landelijke finales van de vmbo-vakwedstrijden Skills Talents.

Verschillende teams van vmbo-scholen uit de provincie Groningen streden tegen elkaar. De Gomarus teams excelleerden in samenwerking, precisie en uitvoering van hun werkstukken. Dat viel dusdanig op bij de jury dat de teams van het Gomarus alle eerste prijzen wonnen. De vakteams die het provinciaal kampioenschap hebben gewonnen, kwalificeren zich voor de finale en krijgen een plek in het provincieteam. Het Gomarus College is dus ruim vertegenwoordigd in het provincieteam Groninger Grizzlies. Na een teambuildingsdag gaan de provincieteams de strijd met elkaar aan tijdens de landelijke finale op 16 maart in de RAI Amsterdam. Na afloop van de finale wordt tijdens de prijsuitreiking per wedstrijd het winnende vakteam uitgeroepen. Daarnaast wordt het beste provincieteam bekendgemaakt. Skills Talents zijn dé teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers in vakmanschap. Deelnemende vmbo-leerlingen krijgen tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Tijdens de wedstrijden worden de leerlingen beoordeeld op hun voorbereiding, kennis, vaardigheden en vooral de samenwerking binnen het team. De wedstrijden worden georganiseerd door Skills Netherlands in samenwerking met mbo instellingen.