Grote belangstelling voor Innovatieboerderij

0
208

ZUIDHORN – Maar liefst vijftig geïnteresseerden verzamelden zich vorig week in zalencentrum Balk om zich te laten voorlichten over de vorderingen van de projecten binnen de Innovatieboerderij. Zo is onder meer de sloop van de schuur afgerond en heeft de sloper vervolgens binnen het onderwijs een leerzame presentatie gegeven over het sloopproces. Er waren ook enkele studenten aanwezig die hun innovatieve onderzoeken presenteerden. Een onderzoek naar Tiny Houses, een ‘kleine woning’ met voornamelijk basic voorzieningen, gemakkelijk verplaatsbaar en redelijk snel te plaatsen. Ook het onderzoek naar digitaal inmeten bleek interessant, door dynamische en statische scanners te gebruiken kun je heel nauwkeuring een gebouw inmeten. De boerderij moet een smeltkroes gaan vormen waarbij alle betrokken partijen uit het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, maatschappelijk leven en de overheid samen tot innovatieve crossovers kunnen komen. Via innovatieve kennisnetwerken wil de Gebiedscoöperatie Westerkwartier de stad Groningen en het stedelijk gebied ten Zuidwesten van de stad versterken. De koppeling van studenten en onderwijsinstellingen aan ondernemers uit de regio is hierbij essentieel. Wilt u de ontwikkelingen volgen? Uw bijdrage leveren? Blijf op de hoogte via: www.innovatieboerderij.nl