Gulle kerk-school-gezinsdienst in Zoutkamp

0
300

ZOUTKAMP – Kinderen van de Ichtusschool in Zoutkamp werkten recentelijk mee aan de kerk-school-gezinsdienst in de Nieuwe Kerk in Zoutkamp. Samen met ds. Ariaan Baan van de Protestantse Gemeente Zoutkamp hadden ze op school de dienst voorbereid. Het thema was ‘Delen’. Op verschillende manieren kwam het thema terug in de dienst door middel van een preek, liedjes en het delen van de pepermuntjes. De dienst werd bijgewoond door een speciale gast. De heer Kroeze van het Lilianefonds was speciaal naar Zoutkamp gekomen voor deze dienst en kreeg van 898,50 euro overhandigd van enkele kinderen van de kindernevendienst. Dit was de opbrengst van de talentenveiling die tijdens de startzondag door de protestantse gemeente in Zoutkamp gehouden was. De bestemming was al samen met de diaconie gekozen vertelde hij: “Van dit geld gaan we drie kinderen helpen, uit Burundi in Afrika, uit Mexico en uit de Filipijnen, met een prothese voor een klompvoet, een aangepaste bril omdat het kind bijna blind is en een rolstoel. Tevens zorgen we ervoor dat deze drie kinderen de komende jaren naar school kunnen gaan.”