Genomineerden Beste Bedrijf van de Streek bekend!

0
226

STREEK – Wiggen, wegen, zweten en koortsachtig overleggen op de redactie. De tientallen prachtige bedrijven die deelnemen aan de verkiezing van ‘Het Beste Bedrijf van de Streek 2017’ moesten worden teruggebracht naar drie. Eigenlijk onmogelijk. Dus werd het stemmen tellen én –nog belangrijker- reacties en opmerkingen lezen van de mensen die gestemd hebben op hun beste bedrijf. Dus hebben we veel complimenten gelezen en bleek het meest gegeven cijfer een 9. Menig scholier zou tekenen voor zulke rapporten. Opvallend: nooit eerder zijn er zoveel stemmen online binnengekomen! Dat de website destreekkrant.nu dagelijks veel bezoekers trekt wisten we natuurlijk al, maar dat er zoveel mensen online zouden gaan stemmen hadden zelfs wij niet durven hopen.

Het is –uiteindelijk- gelukt drie bedrijven te nomineren die woensdagmiddag bezoek krijgen van de jury. Een maatschappelijk betrokken jury met een duidelijk idee over waar een goede onderneming maatschappelijk aan moet voldoen. We wensen de volgende bedrijven dan ook veel succes!

Bakkerij Hamersma in Grootegast weet gasten van (ver) buiten Grootegast naar het dorp te trekken. Waarom? ‘Het gebak is onovertroffen goed’, stelt de heer Nijenhuis uit Driebergen. Inderdaad, Driebergen. Dat is Utrecht. Nog enkele kreten over de bakker uit Grootegast: ‘Sociaal’, ‘klantvriendelijk’, ‘echte ambacht’’  en ‘ik voel me hier thuis’.

Dat de zwemlessen bij Sportcentrum Eekeburen goed zijn is in de wijde regio bekend. Niet alleen kinderen uit Niekerk/Oldekerk of zelfs de gehele gemeente Grootegast trekken naar het tweelingdorp om te leren zwemmen. Uit de stembiljetten blijkt dat de sportaccommodatie ook populair is in Zuidhorn, Leek en Marum. “We komen graag, ook al is het 26 kilometer rijden’, aldus Postma uit Jistrum.

De laatste genomineerde wordt door de gasten geroemd om zijn ‘klantvriendelijkheid’, het ‘superpersoneel’, het ‘gebruik van heerlijke producten uit eigen streek’ en de ‘warme sfeer’. Best Western Hotel Aduard maakt het drietal genomineerden compleet en zorgt ervoor dat er dit jaar drie potentiële winnaars aan de start van de jurybezoeken staan.